Yleisurheilu

MM Jalkapallo | Yleisurheilu

Tule kannustamaan Suomen joukkuetta ja pysy ajan tasalla yleisurheilun tapahtumista. Löydät täältä kaikki viimeisimmät uutiset, tulokset ja huippuhetket yleisurheilun maailmasta.

Ajankohtaista yleisurheilusta

Tässä osiossa löydät ajankohtaisia uutisia yleisurheilusta kotimaasta ja ulkomailta. Pysy ajan tasalla viimeisimmistä tuloksista, saavutuksista, ja tulevista yleisurheilutapahtumista. Yleisurheilutapahtumat tarjoavat jännitystä ja huippuhetkiä urheilufaneille, ja täältä löydät kaiken tarvittavan tiedon seuraavaa tapahtumaa varten.

Viimeisimmät tulokset

 • Kuortane Games -kilpailussa suomalaiset yleisurheilijat saavuttivat hienoja tuloksia. Emma Lahti rikkoi naisten 200 metrin Suomen ennätyksen ja Ville Rautjoki voitti miesten moukarinheiton kilpailun.
 • Yleisurheilun MM-kisoissa Keniassa suomalainen pituushyppääjä Mika Suomalainen ylitti huimat 8 metriä ja varmisti näin paikkansa finaalissa.

Tulevat yleisurheilutapahtumat

 1. SM-maastojuoksut järjestetään seuraavaksi Suomessa Helsingissä 15. toukokuuta. Suomen parhaat maastojuoksijat kilpailevat kultamitaleista ja edustuspaikoista kansainvälisiin kilpailuihin.
 2. Yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailut pidetään tänä vuonna Pariisissa 25. elokuuta – 1. syyskuuta. Seuraa suomalaisten yleisurheilijoiden menestystä ja jännitä heidän suorituksiaan!

Pysy ajan tasalla ajankohtaisista uutisista, viimeisimmistä tuloksista ja tulevista yleisurheilutapahtumista, kun seuraat sivustomme päivityksiä. Jännittävät hetket ja upeat saavutukset yleisurheilun maailmassa odottavat sinua!

Kilpailukalenteri ja tapahtumat

Täältä löydät yleisurheilun kilpailukalenterin ja tietoa tulevista yleisurheilutapahtumista. Pysy ajan tasalla kilpailuista ja merkittävistä tapahtumista yleisurheilun parissa.

Suomalaiset yleisurheilijat

Tervetuloa tutustumaan Suomen yleisurheilun tähtihetkiin ja suomalaisten yleisurheilijoiden saavutuksiin. Suomella on kunnioitettava historia ja vahva perinne yleisurheilussa, ja monien suomalaisten urheilijoiden saavutukset puhuvat puolestaan.

Suomalaiset yleisurheilijat ovat menestyneet kansainvälisillä areenoilla ja jättäneet jälkensä lajin historiaan. He ovat inspiroivia esimerkkejä päättäväisyydestä, taidosta ja sitoutumisesta urheiluun. Oli kyse sitten juoksusta, hypyistä tai heitoista, suomalaiset yleisurheilijat ovat osoittaneet huippuosaamisen ja kilpailuhenkisyyden merkityksen.

Tutustu suomalaisten yleisurheilijoiden tarinoihin ja heidän saavutuksiinsa. Lue kuinka he ovat valloittaneet mitaleita kansainvälisissä kilpailuissa ja rikkoneet ennätyksiä yleisurheilun eri lajeissa. Heidän menestyksensä on tehnyt Suomesta tunnetun ja arvostetun yleisurheilumaan.

Suomalaiset yleisurheilijat ja heidän saavutuksiaan:

 • Päivi Alafrantti – Kansainvälinen menestys keihäänheitossa
 • Ville Ritola – Suomen urheilulegenda ja useiden olympiamitalien voittaja
 • Taina Kovalainen – Suomen kaikkien aikojen nopein nainen
 • Pertti Karppinen – Kolme kertaa olympiavoittaja soutamisessa
 • Tero Pitkämäki – Menestystä keihäänheitossa ja olympiamitalisti

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä suomalaisista yleisurheilijoista, jotka ovat tehneet vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Heidän saavutuksensa inspiroivat ja osoittavat, mitä voimme saavuttaa, kun omistaudumme tavoitteillemme ja työskentelemme kovasti niiden eteen.

Valmentajien ja asiantuntijoiden vinkit

Etsitkö vinkkejä ja neuvoja yleisurheiluun? Tässä osiossa ammattilaiset jakavat parhaat vinkkinsä harjoitteluun, tekniikkaan ja kilpailuihin liittyen. Löydät arvokasta tietoa valmentajien vinkkien avulla, jotka voivat auttaa kehittämään yleisurheilutaitojasi.

Harjoittelu:

 • Pidä säännöllistä harjoitusrytmiä ja kuuntele kehoasi.
 • Keskity harjoittelemaan sekä perusteita että kehittyneempiä tekniikoita.
 • Monipuolinen harjoittelu eri lajeissa auttaa kehittämään kokonaisvaltaista kuntoa.
 • Aseta tavoitteita ja seuraa kehitystäsi harjoittelun aikana.

Tekniikka:

 • Keskity oikean tekniikan opetteluun ja kehitä vahvuuksiasi.
 • Työskentele yhdessä valmentajan kanssa parantaaksesi tekniikkaa.
 • Harjoittele erilaisissa olosuhteissa, jotta sopeudut erilaisiin kilpailutilanteisiin.
 • Katso videoita ja tutustu ammattilaisten tekniikkaan saadaksesi uusia ideoita.

Kilpailut:

 • Valmistaudu huolellisesti kilpailutilanteisiin ja tunne säännöt ja vaatimukset.
 • Pidä mielessä hyvä lämmittely ennen kilpailuja ja keskity kilpailuun.
 • Opettele hallitsemaan hermoilua ja jännitystä kilpailutilanteissa.
 • Hyvä nukkuminen ja ravinto ovat tärkeitä fyysiselle ja psyykkiselle valmiudelle kilpailuihin.

Hanki valmentajien vinkkejä ja asiantuntijoiden neuvoja, jotka auttavat sinua kehittämään yleisurheilutaitojasi ja saavuttamaan tavoitteesi. Nämä vinkit voivat olla avain menestykseen yleisurheilun parissa!

Nuorten yleisurheilu

Tervetuloa nuorten yleisurheilun maailmaan, jossa lahjakkaat nuoret urheilijat lumoavat kilpailuillaan ja saavutuksillaan. Nuoret yleisurheilijat ovat tulevaisuuden tähtiä, joilla on paljon potentiaalia ja intohimoa lajia kohtaan.

Tässä osiossa voit lukea inspiroivia tarinoita nuorten lahjakkuuksien saavutuksista. Pääset tutustumaan nuorten kilpailuihin, joissa nämä urheilijalupaukset osoittavat taitonsa ja kilpailuhenkensä.

Olipa kyseessä sitten pikajuoksu, pituushyppy, keihäänheitto tai mikä tahansa muu laji, nuoret yleisurheilijat näyttävät meille, mitä päättäväisyys, sitoutuminen ja kova työ voivat saavuttaa. He ovat esimerkkejä tuleville sukupolville siitä, kuinka unelmista voi tulla totta.

Tervetuloa tutustumaan nuorten yleisurheilun jännittävään maailmaan ja seuraamaan näitä lahjakkaita nuoria urheilijoita heidän matkallaan kohti huipputuloksia ja menestystä.

Yleisurheilun historia

Yleisurheilu on kehittynyt vuosien varrella merkittäväksi urheilulajiksi, jolla on vahvat juuret menneisyydessä. Läpi aikojen yleisurheilulla on ollut keskeinen rooli olympialaisissa, jotka ovat toimineet suurina tapahtumina urheilun ja kansainvälisen yhteisön yhdistäjinä.

Yleisurheilun historia ulottuu antiikin roomalaisiin aikoihin, jossa lajilla oli tärkeä rooli kansan viihdyttäjänä ja kunnon ylläpitäjänä. Antiikin olympialaisissa yleisurheilu oli yksi pääkilpailulajeista, joka keräsi yleisöä ja antoi urheilijoille mahdollisuuden loistaa.

Modernin yleisurheilun kehitys alkoi 1800-luvulla, kun urheiluseurat perustettiin ympäri Eurooppaa ja urheilijat kilpailivat keskenään erilaisissa lajeissa. Ensimmäiset järjestetyt yleisurheilukilpailut pidettiin Englannissa 1800-luvun lopulla, ja siitä lähtien laji on kasvanut suureksi urheilun muodoksi maailmanlaajuisesti.

Olympialaisilla on ollut merkittävä rooli yleisurheilun kehityksessä. Ensimmäiset modernit olympialaiset järjestettiin Ateenassa vuonna 1896, ja siitä lähtien yleisurheilu on ollut olympialajina jokaisissa kesäkisoissa. Tämä on antanut urheilijoille mahdollisuuden kilpailla maailmanluokan tapahtumassa ja osoittaa taitonsa ja voimansa koko maailmalle.

Yleisurheilun historia on täynnä hienoja tarinoita ja merkittäviä hetkiä. Se on laji, joka on yhdistänyt urheilijoita ja katsojia vuosisatojen ajan. Yleisurheilu on kehittynyt ja muuttunut ajan myötä, mutta sen periaatteet ja arvot ovat säilyneet vahvoina. Se jatkaa inspiroimista ja kannustamista uusia sukupolvia kilpailemaan rehellisesti, tavoittelemaan unelmiaan ja nauttimaan urheilun riemusta.

Johtopäätös

Yleisurheilu on laji, joka tarjoaa jännitystä, saavutuksia ja upeita hetkiä. Se on täynnä taitoa, intohimoa ja kilpailuhenkeä. Pystyt pysymään ajan tasalla yleisurheilun tapahtumista ja tutustumaan tämän huippu-urheilun maailmaan. Täältä löydät viimeisimmät uutiset, tulokset ja huippuhetket yleisurheilun maailmasta.

Osiossa “Ajankohtaista yleisurheilusta” löydät ajankohtaiset uutiset yleisurheilusta kotimaasta ja ulkomailta, sekä tietoa tulevista yleisurheilutapahtumista. Lisäksi voit tutustua yleisurheilun kilpailukalenteriin ja pysyä ajan tasalla merkittävistä tapahtumista. Osiossa “Suomalaiset yleisurheilijat” saat tietoa Suomen tähtihetkistä ja suomalaisten urheilijoiden saavutuksista.

Asiantuntijoiden jakamat vinkit osiossa “Valmentajien ja asiantuntijoiden vinkit” auttavat sinua kehittymään yleisurheilussa. Nuorten yleisurheilusta löydät tarinoita nuorten lahjakkuuksien saavutuksista ja tutustut tuleviin kilpailuihin. Yleisurheilun historiaan voit sukeltaa osiossa “Yleisurheilun historia”, jossa pääset lukemaan tarinoita lajin kehityksestä ja merkittävistä hetkistä olympialaisissa.

FAQ

Mitä löydän täältä?

Löydät täältä kaikki viimeisimmät uutiset, tulokset ja huippuhetket yleisurheilun maailmasta.

Mitä tietoja täältä saan?

Täältä löydät ajankohtaiset uutiset yleisurheilusta kotimaasta ja ulkomailta, sekä tietoa tulevista yleisurheilutapahtumista. Pysyt ajan tasalla viimeisimmistä tuloksista ja saavutuksista.

Mikä on kilpailukalenteri?

Kilpailukalenterissa on tietoja tulevista yleisurheilutapahtumista. Pysyt ajan tasalla kilpailuista ja merkittävistä tapahtumista yleisurheilun parissa.

Kuka on Suomen yleisurheilun tähtihetkiä?

Tässä osiossa esitellään Suomen yleisurheilun tähtihetkiä ja suomalaisten yleisurheilijoiden saavutuksia. Tutustu suomalaisten urheilijoiden menestykseen ja inspiroidu heidän tarinoistaan.

Mitä vinkkejä ja neuvoja voin saada yleisurheiluun liittyen?

Tässä osiossa saat ammattilaisten vinkkejä ja neuvoja yleisurheiluun liittyen. Valmentajat ja asiantuntijat jakavat parhaat vinkkinsä harjoitteluun, tekniikkaan ja kilpailuihin liittyen.

Mikä on nuorten yleisurheilu?

Tässä osiossa keskitytään nuoriin yleisurheilijoihin ja heidän kilpailuihinsa. Lue tarinoita nuorten lahjakkuuksien saavutuksista ja tutustu nuorten kilpailuihin.

Mitä voin oppia yleisurheilun historiasta?

Tässä osiossa perehdytään yleisurheilun historiaan ja sen kehitykseen. Lue tarinoita yleisurheilun alkuvaiheista ja tutustu lajin merkittäviin hetkiin olympialaisissa.

Miksi kannattaa seurata yleisurheilua?

Yleisurheilu on laji, joka tarjoaa jännitystä, saavutuksia ja upeita hetkiä. Pysyt ajan tasalla yleisurheilun tapahtumista ja tutustut tämän huippu-urheilun maailmaan. Yleisurheilu on täynnä taitoa, intohimoa ja kilpailuhenkeä.

Hyväksy Lue lisää evästeistä